FOC goes North III
  Sverige-Ungern VM-kval 9-10 oktober 2004
 

Tillbaka      

Reseberättelse
Det blev en repris när FOC Tours återigen ordnade en resa. Norrut igen och Ungern som motståndare igen, nu i VM-kval och den här gången ett mycket bättre resultat för Sverige. Vi startade vår resa från Oskarshamn som vanligt, lite tidigare den här gången, för att hinna med och gå lite i affärerna innan matchen. Inga problem på startsträckan, bussen lämnade O-hamn 07.00 och plockade upp längs vägen, bor man vid vägen ska man inte behöva ta bilen till en uppsamlingsplats. Via Ljungvallen till Vimmerby där FOC-generalen äntrade bussen, Slaktar´n var reseledarassistent och prickade av så att alla kom med innan Generalen tog över. Vi låg några minuter efter programmet i Vimmerby, men det var ju en hel del stopp för påstigning på vägen. 

Vi körde nu raka spåret till Stavsjö klint där möjlighet gavs att fika en halvtimme. Nu låg vi exakt på tidsschemat igen! På vägen till Stavsjö fick alla som ville tippa, chansen att göra det. Slutresultat, halvtid och den matchminut för första målet, var det som gällde.

Efter fikat hade vi en Ungern-Quiz med frågor om Ungern, konstigt nog. Tävlingen vanns av Janne Karlsson som hade 11 rätt av 13 möjliga och han var väldigt nära rätt svar på skiljefrågan. Vi frågade efter publiksnittet i allsvenskan 1964, Janne gissade på 12 308 och det var 11 294, fantastiskt. Jannes pris blev 100:- att sätta på FOC Oddset och ytterliggare något som delas ut på FT 04-05. Även Kent-Roger Svensson hade 11 rätt men lite sämre på skiljefrågan. 

Vi kom fram till hotell Prince Philip strax före 12.00 och alla rum utom ett var klart, hyfsat. Tiden fram till 15.30 då bussen skulle ta oss till Råsunda, spenderades av de flesta i det köpcenter som låg precis jämte hotellet. 

Till matchen kom vi utan problem chauffören släppte av oss precis utanför arenan och efter matchen stod bussen parkerad vid den Statoilmack som ligger precis på andra sidan gatan från Råsunda, perfekt. Till och med Bengt hittade. 
 
Matchen: Det var Sveriges match från början till slut, första målet satte ingen mindre än Fredrik Ljungberg efter en snygg nickpassning av Marcus Allbäck. Första målet kom i 26:e matchminuten. I andra halvlek spelade svenskarna kontrollerat och kunde göra ytterliggare två mål, signerade Henrik Larsson och Anders Svensson. Vi satt snett bakom Ungerns mål där två av målen kom, kanonbra! Att sedan Kroatien och Bulgarien spelade kryss gjorde inte saken sämre. Jennie, Lina och Anton var rejält uppmålade och iförda svenska flaggor, dessutom var FOC-flaggan med hela tiden.

Matchresultattipset vanns av Markus "Markovic" Agebjörn. Han hade tippat 3-0 (1-0) och 33 minuten bra gjort! Det var två till som tippat 3-0 till Sverige men de hade 2-0 i halvtid. 

Efter matchen valde några att ta sig vidare för egen maskin, vi andra åkte tillbaks till hotellet. På återresan lanserade Johan Myrén en tävling, där man fick spela på vilket klockslag hans käre bror "Hubbe" skulle däcka. Detta tilltag fick "Hubbe" att verkligen komma in i andra andningen så han bräckte de flesta av oss. Näst på följande dag blev det lite snack hit och dit och lite kontraktsskrivande, men till slut stod det klart att "Hubbe" vann pengarna själv!!! 

Flera av oss åt i hotellets matsal, personalen där var nog inte så vana vid att så många åt middag där en lördagskväll, de har nog mest bargäster, vi fick vänta rätt så länge på maten. Men det var trevlig stämning, så det gjorde inte så mycket och maten var jättegod när den väl kom in. Vid vårt bord fick vi kaffet gratis och en glassdessert som blivit över som tack för visat tålamod. 
Flera badade bastu och några av våra ungdomar spelade biljard halva natten.

Efter de två demokratiska omröstningar som utfördes till och från matchen, bestämde vi att åka hem vid 11.00 och så blev också fallet. Efter att alla intagit en rejäl frukost bordades bussen och det bar av hemåt, vi gjorde ett stopp på hemvägen för fika vid Herrbeta. De flesta var rätt så tagna av att heja så mycket på Sverige att hemresan blev väldigt lugn och harmonisk.
Deltagare: 

 1. Maradona
 2. Matilda K
 3. Håkan K
 4. Ninnie K
 5. Sandra A
 6. Lasse K
 7. GM
 8. Slaktar´n
 9. Jonas J
10. Antovic
11. Lina A
12. Hubbe
13. Fredde N 
14. Thom S. K
15. Janne K
16. Peter P
17. Volker B
18. Markovic
19. Jennie
20. Sälen
21. Oscar A
22. Kenta
23. Sotar´n
24. Stefan J
25. Gunnar N
26.
Bengt J
27. 
Daniel G
28.
Börje G
29.
Helen G
30.
Ola
31.
Jocke
32. Petra 
33. F2
34.
SAE 
35.
Zlatan
36.
Marcus J
37.
Danny 
38.
Johan M
39.
Jerry K
40.
Peter J
41. Ari H
42. Kjell Pall rights reserved ® FOC United
2008-05-18 01:00