FOC goes West II

VM-kval Sverige-Turkiet 7-8 oktober 2000

Tillbaka

VM-kvalmatchen Sverige-Turkiet 7/10 klockan 16.00 på Ullevi, Göteborg. Ännu en resa från FOC Tours med det numera välkända och populära totalkonceptet, när du väl satt dig på bussen så är du så att säga ” i hamn”. Vi ordnar allt för dig, är du dessutom medlem i FOC United så får du rabatt.  
Naturligtvis blir det en rad överraskningar och upptåg under resans gång. Vi kommer att bo på Hotell Europa mitt i centrum, ett hotell som har allt. Matchen startar 16.00 så vi har hela kvällen och natten för att också få Göteborg att fatta att FOC rules !! 
Vi måste ju hjälpa Sverige, turkarna börjar mopsa upp sig, köra över Arsenal på det där viset, nää nu är det dags att visa var skåpet ska stå och hur en våg ska gå. Sälen tittade på Sverige mot Turkiet på Råsunda i EM-kvalet sist och det var fler turkar en svenskar på läktarna det måste vi ändra på, vi måste åtminstone synas och höras mer. Starta vågen är vi världsbäst på eller hur! 

Reseberättelse:
Från Oskarshamn 08.00 på lördagen 7/10 startade FOC Tours senaste resa FGW II med sikte på Göteborg. Dimman låg tät som vid Lützen, skulle det bli något liknande på Nya Ullevi det var frågan. Hela vägen till Vimmerby plockades det upp glada FOC Fans allt som allt 37 ombordvarande. 

I Mariannelund gjorde vi ett snabbstopp för ett besök i spelbutiken. Fikarasten förlades till Västgötarasta och sista biten till Götet satte vi pengar på resultatet i ett interntips. De 2000:- i potten vanns av Oskar Wahlström, grattis! 
Tidsschemat för resan hölls exakt och så gott som alla fick sina rum på direkten vid framkomsten till Hotell Europa.

De fyra hugade shopparna drog in på köpcentret rustade till tänderna med kreditkort och kontanter, vi som skulle på matchen laddade upp på lite olika sätt!! Överallt på stan såg man turkar i rött och vitt och här och där några blågula supporters, jag var tvungen att öppna hotellfönstret och vråla FOC, då drog turkarna sina flaggor över huvudet och sprang och gömde sig! FOC RULES!!
 
Dimman hade nu lättat, solen tittade fram och det blev rena vårvärmen, skönt! Buss till arenan för de som inte tog sig dit på egen hand, det började märkas att matchen var slutsåld, folk överallt och mycket förväntan i luften. 

Våra platser hittades och matchen drog igång, första halvlek var ett sömnpiller men i andra lossnade det ”Henke” knoppade in en frispark och jublet visste inga gränser. På övertid hände sedan det som inte fick hända turkarna fick en straff och gjorde 1-1, det kändes som en förlust. Precis samma känsla som infann sig i Wien –97 vid 1-0 förlusten mot Österrike, då var hotellet dukat för segerfest med blått och gult, usch!! Det är verkligen små marginaler i sportens värld. 

Efter matchen; buss eller promenad tillbaks till hotellet. GM och jag åkte taxi och hämtade öl i en konsumbutik på Avenyn, det vart dyr öl men så jobbar de flesta topparna inom stora spjutspetsorganisationer. Under kvällen slog det mig att vi FOC People är bra på att ta en förlust på rätt sätt, visst snackades det om matchen men alla hade roligt och pratade loss. 

Det fanns många vattenhål inom 500 meters radie från hotellet, perfekt!! Dygnetruntöppna McDonalds fick många besök under natten. Som vanligt inträffade många roliga episoder, dock inget som gick igenom censuren, alla överlevde. Samtliga gjorde mycket bra PR för FOC och FOC Tours.

Söndagsmorgon; frukost och hemresa klockan 11.00 alla kom till bussen så gott som i tid, hemresan gick friktionsfritt med ett stopp på Brunnstorps värdshus i Huskvarna. Av snabbenkäten att döma blir det snart en ny FOC goes resa, vart får vi se, det finns många bra koncept i alla möjliga väderstreck.

Mikael ”Maradona” ”el Diego” Agebjörn
FOC-general

Deltagare  

1. Slaktar´n 
2. Maradona 
3. Ari 
4. Jonas J 
5. Tiina 
6. Jocke Apa
7. Ronnyaldo 
8. Bengt J.
9. Hubbe 
10. Peter J. 
11. Fredrik S I
12. Örjan J. 
13. Johan P. 
14. Stefanovic 
15. Tomas N.
16. Petra G. 
17. Helen G. 
18. Anders L. 
19. Agneta
20. Siv 
21. Morgan 
22. Håkan J. 
23. Oscar Wahlström
24. Gunnar N
25. Danny S
26. Sälen 
27. Baggio 
28. Martin 
29. Mona
30. Jerker H
31. Stefan Johansson
32. Mattias Larsson
33. Gunnar Mjösberg 

34. Anna H. 
35. Monika H. 
36. Åsa A. 
37. Susanne


 all rights reserved ® FOC United
2009-04-02 21:44